Hand om Hand

Over Shiatsu:

Letterlijk betekent Shiatsu “druk met de vingers”, maar naast vingers en duimen gebruikt men ook de handpalmen, de voeten, de knieën en de ellebogen om gedoseerde druk op het lichaam uit te oefenen.

Door de druk die de behandelaar geeft op het lichaam van de ontvanger, beinvloedt hij de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam: de meridianen. Deze energiestroom wordt ki genoemd.

Ook andere methodes, zoals strekkingen, rotaties en stille aanraking, worden toegepast om de circulatie van lichaamsenergie te verbeteren en om een genezende reactie te stimuleren.
Shiatsu stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Over Victorine:

Victorine Binkhorst is in 1995 in aanraking gekomen met Klassieke Shiatsu, Do-in en de achterliggende gedachte, Oosterse filosofie. Zij is in 1995 de opleiding begonnen aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag en heeft in 2000 haar diploma gehaald. Na haar opleiding heeft ze nog een aantal jaar geassisteerd bij de school. Naast haar praktijk geeft Victorine Basiscursus Klassieke Shiatsu in Voorburg en is mede-organisator van workshops voor Klassieke Shiatsu studenten. De Shiatsu heeft haar leven enorm verrijkt en is niet meer weg te denken uit haar leven.

Contact

Hand om Hand
Victorine Binkhorst

Sparrelaan 34
2282 XP  RIJSWIJK
06 44 024 789

E-mail: handomhand@gmail.com